De dakluiken van Gorter zijn de eerste in de branche welke met een European Technical Assessment (ETA) worden geleverd, waarmee er een onbetwiste onderbouwing is voor de bewezen prestaties en de aangebrachte CE-markering.

 

dakluik met ceJuiste informatie over dakluikprestaties en essentiële kenmerken

Met de introductie van de ETA’s, gekoppeld aan de CE markering wordt het voor leveranciers van bouwproducten onmogelijk om een onjuiste verklaring over de prestaties en essentiële kenmerken van de producten af te geven. Dit zal de eerlijkheid van informatieverstrekking richting alle bouwgerelateerde partijen bevorderen en openheid in de markt ten goede komen.

 

Het ETA document voor de Gorter dakluiken

De European Technical Assessment (ETA) is een document met informatie over de prestaties van een bouwproduct, dit in relatie tot de essentiële kenmerken van het product. Hierbij worden de Gorter dakluikproducten gedekt door een Europese Assessment Document (EAD). De ETA voor de Gorter dakluiken is afgegeven door het in Nederland gevestigde “Technical Assessment Body” SKG-IKOB.

 

Geldigheid ETA

De ETA is geldig in alle 28 Europese lidstaten en de staten van de “European Economic Area”, alsmede Zwitserland en Turkije.

 

Prestaties van de Gorter dakluiken

In het ETA document met registratienummer ETA-15/0338 zijn ondere ander de volgende, in veel gevallen unieke, prestaties en ontwerpkenmerken van de Gorter dakluiken gedefinieerd:

  • Isolatiewaarde (EN-ISO10077-2): Uw ≤ 0,32 W/(m².K)

  • Weerstand tegen permanente belasting (Eurocode EN 1993-1-1): 1050 kg/m²

  • Geluidwerendheid (EN-ISO 717-1:2013): 26 dB
  • Waterdichtheid (EN 12208): Class E 650
  • Bestendigheid tegen windbelasting (EN 12210): Class E 3000
  • Bestendigheid tegen sneeuwbelasting (EN 1991-1-3):3,97kN/m²
  • Impact hard body (EN 356): Class P5A
  • Impact soft body (EN 13049): Class 5
  • Air permeability (EN 12207): Class 3

 

Dakluiken met CE markering

Vanaf heden zijn alle nieuwe Gorter dakluiken voorzien van een CE markering. Met de introductie van de CE markering vervalt o.a. noodzaak tot het uitvoeren van nationale keuringen en het verplichte gebruik van nationale testnormen en testinstituten. Dit neemt niet weg dat er geen keuringen of testen meer uitgevoerd moeten worden. Echter deze zullen nu, door erkende instituten, volgens Europese normen plaatsvinden waarbij er een borging plaatsvindt vanuit de European Technical Assessment (ETA). Vanuit het absolute kwaliteitsstreven zal Gorter naast de CE certificering haar TÜV NORD, Aboma en KOMO® certificiering blijven handhaven.

>

+