Het succes van het Gorter beglaasde dakluik wordt voortgezet met de introductie van het nieuwe RHTG dakluik voorzien van driedubbel isolatieglas beter bekend als Triple beglazing of Triple glas. Het beglaasde dakluik wordt frequent toegepast als daktoegangsoplossing voor dakterrassen en daktuinen en biedt met de nieuwe uitvoering, en een extra maatvariant, nog meer voordelen! 

dakluik drie dubbel glas

Optimale isolatie

Het nieuwe Gorter beglaasde dakluik heeft, zoals alle Gorter dakluiken, een volledig thermisch onderbroken opstand (U ≤ 0,238) en samen met het venster van driedubbel HR+++ glas biedt het dakluik nóg betere isolerende eigenschappen. Het driedubbel glas van het nieuwe dakluik verhoogt de isolatiewaarde van het venster van U = 0,83 naar U ≤ 0,500 W/(m².K) volgens EN 637-2011. Deze bijzondere gunstige waarde van U ≤ 0,500 W/(m².K) komt onder meer door de argon gasvulling en de kunststoflijsten in het frame. Hiermee blijft de warmte in de onderliggende ruimte nog beter behouden.

 

Binnenin het glas is een extra warmte-reflecterende coating aangebracht die mede zorgt dat de oppervlaktetemperatuur aan de binnenzijde minimaal daalt bij extreme weersomstandigheden. Dit zorgt voor een gereduceerde koudeval langs het venster en maakt het geschikt voor combinaties met LTV-oplossingen (lage temperatuur verwarming), zoals bijvoorbeeld in ruimtes met vloerverwarming.

 

dakluik natuurlijk lichtNatuurlijk licht en een goede bescherming

Niet alleen zorgt het dakluikvenster met zijn grote oppervlak voor maximale lichtdoorlating, maar het zorgt ook voor een 100% filtering van het binnenkomend UV-licht waardoor meubilair en andere items in de onderliggende ruimte beschermd zijn tegen de verkleurende invloeden van dit licht. Ook biedt het dakluik fysieke bescherming. Zo is het dakluik doorvalveilig en inbraakwerend (conform EN 356:NPD/NPD/P2A).

 

beglaasd dakluik uitvoeringenUitvoeringen

Het beglaasde dakluiken met Tripple glas is leverbaar in de uitvoeringen RHTG1015 (dagmaat 1000 x 1500 mm) en RHTG9024 (900 x 2400mm). Sinds kort is ook de uitvoering RHTG9030 (900 x 3000mm) aan het leveringsprogramma toegevoegd.

 

 

 

Gorter levert ook dakluiken in combinatie met een moderne aluminium vaste trap. Hierbij verkrijgt u een complete daktoegangsoplossing waarbij de plaatsing niet alleen eenvoudig is, maar ook de gebruiksveiligheid en levensduur gegarandeerd zijn. Zo zijn bijna alle combinaties voorzien van TÜV NORD, KOMO® en Aboma veiligheidskeur. Daarnaast krijgt u bij alle Gorter dakluiken standaard 10 jaar garantie!

 

roof hatch with fixed stairs large Glasaufbau Trippelglas nl

 

Meer informatie over lichtdoorlatende / beglaasde dakluiken

Meer informatie over de Gorter beglaasde dakluiken en dakluikcombinaties met vaste trap vindt u op de website onder productgroep dakluiken. Voor de toepassing van het nieuwe driedubbel glas dakluik, kunt u ook direct contact opnemen met een van de Gorter vestigingen.

>

+