Oogcentrum Noordholland Oogcentrum Noordholland Bovenaanzicht

 

Oogcentrum Noordholland heeft sinds de lente van dit jaar een nieuw energieneutraal gebouw in Heerhugowaard naar ontwerp van EGM Architecten. Aannemersbedrijf Dick de Boer realiseerde het gloednieuwe gebouw aan de Gildestraat in het Stationsgebied van de Noord-Hollandse groeikern.

 

Topzorg verdient een topgebouw. Die wens was het vertrekpunt. De uitwerking van deze theorie is een succes geworden. Het centrum ademt professionaliteit en gastvrijheid. Achter een opvallende open gevel in wit stucwerk schuilt een centrum met een heldere en duidelijke opbouw. Patiënten, bezoekers en medewerkers betreden het gebouw via dezelfde entree en komen terecht in de receptie op de begane grond, de spreek-, behandel- en onderzoeksruimtes op de eerste verdieping of de kantoren en het operatiecomplex op de tweede verdieping.

 

Op het dak van het nieuwe oogcentrum ligt een Gorter dakluik. Dit RHT-luik realiseert een veilige dakopgang voor onderhoudsploegen die het dak en de installaties aldaar onderhouden. Ook de bijgeleverde schaartrap doet een duit in het zakje. De speciaal voor de Gorter-luiken ontworpen trap realiseert een compleet veilige op- en afgang.

 

Foto’s zijn gemaakt door: JB Original

>

+